Немає жодних ознак, що РФ планує застосувати ядерну зброю – Пентагон

У міноборони США заявили, що стежать за ситуацією
Фото: defense.gov
На тлі заяв президента Росії Володимира Путіна щодо розміщення тактичної ядерної зброї в Білорусі США не бачать ознак того, що Москва готується її застосувати. Про це з посиланням на інформацію від Пентагону 26 березня повідомляє Reuters.

В американському міністерстві оборони заявили, що не бачать причин для коригування своєї стратегічної позиції.

"Ми бачили повідомлення про плани Росії і далі стежитимемо за цією ситуацією", – цитує агентство інформацію від Пентагону.

Про те, що Москва та Мінськ домовилися розмістити тактичну ядерну зброю на території Білорусі, Путін сказав 25 березня в інтерв'ю телеканалу "Россия 24". За його словами, до 1 липня завершать будівництво сховища на території РБ. Водночас ідеться не про передання ядерної зброї, а про підготовку носіїв ядерної зброї та екіпажів для них.

Приводом для такого кроку, за словами президента РФ, стала заява Великобританії про постачання Україні боєприпасів зі збідненим ураном.

Контекст:

20 березня заступниця міністра оборони Великобританії Аннабель Голді повідомила, що королівство разом із танками Challenger 2 передасть Україні бронебійні снаряди, які містять збіднений уран. Вона вказала, що такі снаряди дуже ефективні під час ураження сучасних танків і броньованих машин.

Путін пригрозив 21 березня, що РФ "вимушена буде реагувати", якщо Великобританія надасть Україні такі снаряди.