"Ніхто не стоїть вище за правила". Прем'єр Австралії прокоментував заборону невакцинованому Джоковичу в'їхати до країни

Моррісон повідомив, що візу Джоковича (на фото) анулювали
Фото: ЕРА
Прем'єр-міністр Австралії Скотт Моррісон підтвердив 5 січня у Twitter, що сербському тенісистові, першій ракетці світу Новаку Джоковичу анулювали візу через те, що він не зробив щеплення проти коронавірусної інфекції. Серб мав намір брати участь у Australian Open.

"Візу містера Джоковича анульовано. Правила є правила, особливо коли йдеться про наші кордони. Ніхто не стоїть вище за ці правила", – написав він.

За словами політика, "сильна прикордонна політика" мала вирішальне значення для "Австралії, де рівень смертності від COVID-19 один із найнижчих у світі".

"Ми і далі виявляємо пильність", – підкреслив Моррісон.

ЗМІ писали, що Джокович раніше відмовлявся відповідати на запитання про свою вакцинацію проти COVID-19, але 4 січня, перед турніром Великого шлему в Австралії, куди пускають повністю вакцинованих, він повідомив, що дістав медичне звільнення від щеплень.

5 січня стало відомо, що в Австралію Джоковича не пустили нібито через неправильно оформлені візові документи, причому це з'ясували вже тоді, коли Джокович летів у Мельбурн із Дубая. Перед цим Моррісон попереджав, що Джокович може повернутися додому "наступним літаком".

Контекст:

Australian Open відбудеться в Мельбурні із 17-го до 30 січня.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Станом на 5 січня 2022 року у світі, за даними ВООЗ, підтвердили майже 294 млн випадків коронавірусної інфекції (в Австралії – 548 тис.), померло понад 5,45 млн (в Австралії – 2271) пацієнтів із COVID-19.