Нова Зеландія посилила санкції проти Росії й Білорусі

Із березня 2022 року Нова Зеландія ввела санкції проти більш ніж 1,7 тис. фізичних і юридичних осіб
Фото: depositphotos.com

Нова Зеландія ввела нові санкції проти Росії й Білорусі у зв'язку з незаконним вторгненням РФ в Україну. Про це 24 вересня оголосив міністр закордонних справ Нової Зеландії Вінстон Пітерс, повідомляє пресслужба уряду Нової Зеландії.

Нові санкції спрямовані проти п'ятьох фізичних і шістьох юридичних осіб.

Зокрема, обмеження стосуються осіб, причетних до "окупації Росією Запорізької атомної електростанції, російського військово-промислового комплексу, а також білоруських фізичних і юридичних осіб, які надають підтримку цьому вторгненню".

Зазначають, що введення санкцій проти білоруських діячів є результатом спільних зусиль із міжнародними партнерами, спрямованих на засудження і притягнення до відповідальності тих, хто підтримує незаконні дії Росії.

"Приєднуючись до більш ніж 35 інших країн, котрі накладають санкції на тих, хто підтримує російську агресію, ми збільшуємо ціну, яку заплатить російська воєнна машина", – заявив Пітерс.

Також повідомляють, що з березня 2022 року Нова Зеландія ввела санкції проти більш ніж 1,7 тис. фізичних і юридичних осіб, а також низку торговельних обмежень щодо Росії.

Контекст:

27 вересня 2022 року Нова Зеландія додала до санкційного списку проти Росії ще 19 осіб, пов'язаних із нелегітимним президентом Росії Володимиром Путіним. Серед тих, кого додали до санкційного списку, – федеральні міністри, непостійні члени Ради безпеки Росії, родичі Путіна і глава Чеченської Республіки Рамзан Кадиров.

У липні 2024 року Нова Зеландія ввела нові санкції стосовно РФ, спрямовані проти сімох осіб і 12 організацій, котрі підтримують російську агресію, беруть участь у незаконному постачанні зброї з Північної Кореї в Росію для використання в Україні, а також проти іранських суб'єктів, які надають військову допомогу Росії у вигляді дронів-камікадзе.