Новообраний спікер Палати депутатів Італії, який підтримує Путіна, закликав "бути обережними" із санкціями проти РФ

Фонтана вважає, що у разі російських контрсанкцій Європа може поступитися РФ, тому що європейці менш звикли страждати, ніж росіяни
Фото: EPA
Нещодавно обраний спікер Палати депутатів Італії Лоренцо Фонтана вважає, що санкції ЄС проти Росії можуть завдати більшої шкоди Європі, тому з ними потрібно "бути обережними". Про це він сказав 18 жовтня в ефірі каналу Rai, його цитують Agenzia Nova та Dire.

За словами Фонтани, санкції – це гарний спосіб вести війну без застосування зброї, тому Європа вчинила дуже добре, ввівши їх.

"Але ми маємо бути обережними. У разі російських контрсанкцій ми можемо поступитися їм, тому що ми менш звикли страждати, ніж росіяни. Ризик у тому, що вони стануть бумерангом. Можливо, їх готували роками, а Європа до цього не готова", – сказав він.

Контекст:

Фонтана став спікером Палати депутатів 14 жовтняРаніше він обіймав посади міністра у справах сім'ї та міністра з європейських справ в уряді Джузеппе Конте.  

Італійські ЗМІ наголошують, що у зовнішній політиці Фонтана дуже критично ставиться до президента США Джо Байдена, але водночас він "з ентузіазмом" висловлювався про президента Росії Володимира Путіна. Він називав його "орієнтиром для тих, хто вірить у моделі ідентичності суспільства" завдяки "великому християнському релігійному пробудженню, зареєстрованому в країні", а також називав Путіна "світлом для нас".