Обама розкритикував Трампа за "дивну одержимість розмірами натовпу", показавши "провокаційний жест". Відео

Барак Обама під час з'їзду Демократичної партії у Чикаго 20 серпня
Фото: EPA

Колишній президент США Барак Обама під час з'їзду Демократичної партії у Чикаго 20 серпня розкритикував кандидата на пост президента від республіканців Дональда Трампа. Про це пише Forbes.

Обама, описуючи політичну кар'єру Трампа, сказав, що "це був постійний потік нарікань і образ, які погіршилися тепер, коли Трамп боїться програти вибори [чинній віцепрезидентці, кандидатці у президенти від демократів] Камалі [Гарріс]".

"78-річний мільярдер, який не перестає скиглити про свої проблеми відтоді, як спустився на своєму золотому ескалаторі дев'ять років тому", – цитує Обаму New York Post.

Обама звернувся до виборців із закликом не допустити обрання Трампа на другий строк.

"Нам не потрібні ще чотири роки хизування, невдячності й хаосу. Ми бачили цей фільм раніше, і ми всі знаємо, що сиквел зазвичай гірший", – сказав колишній президент.

Обама також розкритикував Трампа за те, що той дає "дитячі прізвиська" політичним опонентам, а ще вказав на "дивну одержимість" Трампа "розмірами натовпу". Говорячи про це, зазначає New York Post, колишній президент зробив "провокаційний жест" – ніби відмірював розмір руками. Учасники з'їзду відреагували на це сміхом і бурхливими оплесками.

Жест Обами став вірусним у соцмережах. Фрагменти виступу експрезидента, опубліковані в X американського письменника, блогера Браяна Крассенштейна та журналіста з ніком Acyn, подивилися понад 3,3 млн разів.

Контекст:

Чергові президентські вибори у США відбудуться 5 листопада 2024 року. Це будуть 60-ті в історії країни президентські вибори, на яких мають обрати 47-го президента США.  

Головними конкурентами будуть експрезидент-республіканець Дональд Трамп і чинна віцепрезидентка США, кандидатка від Демократичної партії Камала Гарріс.