Охорона Трампа відкрила стрілянину по підозрілому чоловікові, син політика заявив, що знайшли автомат

Представники кампанії Трампа подробиць не повідомили
Фото: EPA

У районі, де перебував колишній президент США і кандидат на цю посаду Дональд Трамп, сталася стрілянина, оголосив 15 вересня сайт його передвиборчої кампанії з посиланням на директора з комунікацій Стівена Чунга.

"Трамп у безпеці після пострілів на околицях. Станом на цей момент жодних подробиць немає", – процитували його.

Після цього син Трампа Дональд Трамп – молодший написав у соцмережі Х, що постріли пролунали в гольф-клубі експрезидента в Палм-Біч у штаті Флорида.

"За даними місцевих правоохоронних органів, у кущах було виявлено [автомат] АК-47. [...] Повідомляють, що підозрюваного затримали", – ідеться у твіті.

Секретна служба США підтвердила в соцмережі Х факт стрілянини, вказавши, що "інцидент пов'язаний із захистом колишнього президента Дональда Трампа".

"Колишній президент у безпеці", – наголосила спецслужба.

Вона пообіцяла, що подробиці надасть офіс шерифа Палм-Біч.

New York Post пише з посиланням на джерело у правоохоронних органах, що агенти Секретної служби відкрили вогонь по чоловікові, у якого помітили щось схоже на пістолет у той момент, коли Трамп перебував на полі для гольфу.

Агент вистрілив кілька разів, а Трампа забрали до безпечного місця, передає видання інформацію свого співрозмовника.

Стрілка затримала поліція, підкреслює New York Post.

Контекст:

Охорону Трампа посилили після того, як 13 липня під час виступу політика на передвиборчому мітингу в штаті Пенсильванія пролунали постріли, після чого його швидко вивели зі сцени співробітники спецслужби. Одна з куль зачепила вухо експрезидента.

Унаслідок інциденту один із відвідувачів мітингу, пожежний за фахом, загинув, іще одна людина перебуває в тяжкому стані. Стрілка було ліквідовано. Ним виявився уродженець штату, 20-річний Томас Метью Крукс. За даними правоохоронців, він використав для замаху на Трампа напівавтоматичну гвинтівку AR-15, яку купив його батько.

Чинний президент США Джо Байден засудив замах і заявив, що "молиться за Трампа". Світові лідери також висловили солідарність із Трампом.

Трамп розповів у соцмережі про своє поранення і заявив, що "ніколи не здасться". Уже після того, 15 липня, Республіканська партія висунула його кандидатом у президенти США.

ЗМІ писали, що замах на Трампа могли готувати в Ірані.