Орбан заявив, що Сорос найняв 2 тис. активістів, щоб перетворити Угорщину на країну іммігрантів

Орбан категорично виступив проти приймання Угорщиною мігрантів
Фото: EPA

Глава угорського уряду Віктор Орбан заявив, що проплачені люди діють в інтересах американського мільярдера Джорджа Сороса, щоб домогтися масового в'їзду мігрантів в Угорщину.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан 30 березня в ефірі угорської радіостанції Kossuth Radio заявив, що група людей, яких нібито найняв американський мільярдер Джордж Сорос, хоче домогтися дозволу на масовий в'їзд мігрантів у країну. Про це повідомляє прес-служба угорського уряду.

Він виступив категорично проти дозволу на імміграцію, оскільки це може уповільнити зростання країни.

За словами Орбана, Сорос намагається через активістів домогтися масового в'їзду мігрантів в Угорщину і в Європу загалом, щоб зруйнувати християнські цінності. Також прем'єр Угорщини вважає, що ці активісти хочуть зробити все, щоб у майбутній парламент країни й уряд потрапило якомога більше прихильників імміграції.

Він сказав, що в Угорщині працює приблизно 2 тис. проплачених людей, які під час виборчої кампанії домагаються повалення уряду і формування нового кабінету міністрів, який підтримує імміграцію і є "вигідним для Сороса".

"Ми точно знаємо, хто ці люди, ми знаємо імена, ми знаємо, переважно, на кого, як і чому вони працюють, щоб перетворити Угорщину на країну іммігрантів", – заявив політик.

Парламентські вибори в Угорщині призначено на 8 квітня.

Гостра міграційна криза в Європі виникла через бойові дії на Близькому Сході і в Африці. За даними Міжнародної організації з міграції, кількість людей, що незаконно перебралися в європейські країни, у 2016 році становила 390,4 тис. У 2017 році в Європу прибуло 186,7 тис. мігрантів, загинуло під час переправлення 3116 шукачів притулку. У 2018 році у Європу прибуло 16,2 тис біженців, загинуло або зникло безвісти 498 осіб.

План щодо запровадження обов'язкових квот на приймання 120 тис. біженців з Африки, Азії та Близького Сходу в ЄС було ухвалено главами МЗС Євросоюзу 22 вересня 2015 року. Проти плану виступили Румунія, Чехія, Словаччина та Угорщина, Фінляндія утрималася. Рішення ухвалили більшістю голосів.

У січні 2018 року Орбан заявляв, що Угорщина не має наміру приймати біженців з арабських країн.

"Ми не бачимо цих людей мусульманськими біженцями, ми бачимо їх мусульманськими загарбниками", – сказав він.