Оргкомітет Олімпіади 2018 назвав виявом дружби намір Кім Чен Ина відправити делегацію спортсменів до Пхьончхана

Північна Корея вперше заявила про намір узяти участь у зимовій Олімпіаді у Південній Кореї
Фото: EPA

В оргкомітеті Олімпіади 2018 заявили, що незмінно вітають усіх учасників Олімпійських ігор. Лідер КНДР Кім Чен Ин у своїй новорічній промові повідомив про намір відправити делегацію спортсменів із Північної Кореї для участі в зимових Іграх у південнокорейському Пхьончхані.

Участь КНДР в Олімпійських іграх у Південній Кореї у 2018 році стане виявом справжнього олімпійського духу, заявили в Олімпійському оргкомітеті, повідомляє інформаційне агентство Kyodo.

За словами представника оргкомітету, "олімпійський комітет незмінно вітає всіх учасників Олімпійських ігор, і якщо Північна Корея офіційно ухвалить рішення про участь, це буде виявом миру, дружби і справжнього олімпійського духу".

У своєму новорічному виступі глава КНДР Кім Чен Ин заявив, що Північна Корея готова відправити делегацію для участі в зимових Олімпійських іграх у південнокорейському Пхьончхані. Він також додав, що Пхеньян готовий вести переговори щодо цього із Сеулом. Це стало першою офіційною заявою Північної Кореї про намір узяти участь у зимовій Олімпіаді у Південній Кореї, яка пройде в Пхьончхані з 9-го до 25 лютого.

Газета Financial Times писала, що Південна Корея попросила США відкласти спільні військові навчання Key Resolve і Foal Eagle на час Олімпіади, щоб знизити ймовірність провокацій з боку Пхеньяна.

Із 2006 року КНДР здійснила шість випробувань ядерної зброї і десятки запусків балістичних ракет.