Палата представників США ухвалила законопроєкт про припинення "нормальних торговельних відносин" з Росією

Конгрес США через російську агресію проти України проголосував за припинення "нормальних торговельних відносин" із Росією та Білоруссю. Рішення має затвердити Сенат
Фото: EPA
Палата представників Конгресу США 17 березня ухвалила законопроєкт, який передбачає припинення "нормальних торговельних відносин" з Росією та Білоруссю через російське вторгнення в Україну, яке триває, повідомляє телеканал CNN.

Документ ухвалили за підтримки Демократичної та Республіканської партій: 424 голоси за, вісім голосів проти.

Автори законопроєкту – глава Палати представників Річард Ніл (Демократична партія) та республіканець Кевін Бредлі – заявили, що "зупинення нормальних торговельних відносин [із Росією та Білоруссю] є невід'ємною частиною наших зусиль щодо відновлення миру, порятунку життів та захисту демократії".

Лідер більшості в Сенаті демократ Чак Шумер заявив, що верхня палата американського парламенту намагатиметься якнайшвидше затвердити документ, ухвалений Палатою представників. Він також висловив упевненість, що законопроєкт дістане "широку двопартійну підтримку".

Контекст:

Президент США Джо Байден минулого тижня заявив, що США разом із партнерами з "Великої сімки" та Європейським союзом мають намір позбавити Росію статусу "найсприятливішої нації". Як пояснював Байден, цей статус передбачав, що дві країни ведуть торгівлю на найкращих умовах, включно з низькими тарифами та зменшенням бар'єрів для торгівлі.