Пелосі заявила, що Трамп "зробив найбільший із його подарунків Путіну"

Пелосі звинуватила Трампа в пособництві Путіну
Фото: EPA
Спікерка Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі назвала президента США Дональда Трампа інструментом російського президента Володимира Путіна.

Спікерка Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі на сьогоднішній пресконференції назвала дії президента Дональда Трампа 6 січня подарунком главі російської держави Володимирові Путіну. Відео виступу опубліковано в її Twitter.

На думку Пелосі, 6 січня Трамп "зробив найбільший із його численних подарунків Путіну".

"Цей президент – інструмент Путіна. Метою Путіна було применшити роль демократії у світі. Ось чим він займається. А його помічником тривалий час був Дональд Трамп", – сказала Пелосі.

6 січня на мітингу, який відбувся перед Білим домом, Трамп заявив прибічникам, що ніколи не визнає поразки на виборах, і закликав іти до будівлі Конгресу, де мали оголосити переможцем виборів Джо Байдена.

Протестувальники вирушили до будівлі Конгресу США та взяли її штурмом. Трамп обіцяв піти за ними, але сам поїхав до Білого дому і спостерігав за штурмом по телевізору, стверджує CNN.

Під час заворушень загинуло щонайменше чотири людини, а у Вашингтоні через це оголосили надзвичайний стан.

7 січня Конгрес США затвердив Байдена переможцем президентських виборів. Він здобув 306 голосів вибірників, а Трамп – 232.

Загальне голосування на виборах президента США відбувалося 3 листопада 2020 року. Явка на цих виборах стала рекордною за 120 років – у них узяло участь майже 160 млн американців.

Трамп був не згоден із результатами виборів і неодноразово оскаржував їх у різних судах.

Інавгурація нового президента США має відбутися 20 січня.

Сьогодні Трамп пообіцяв "упорядковане передання влади" Байдену.