Трамп: Коли вас піддають імпічменту ні за що, ви маєте любити людей? Це нелегко. Я намагаюся навчитися

Трамп: Я не люблю людей, які використовують свою віру як виправдання для неправильних дій
Фото: EPA

Під час виступу на молитовному сніданку у Вашингтоні президент США Дональд Трамп приділив увагу питанню захисту прав вірян у США та за їхніми межами, а також – процесу свого імпічменту, який завершився 5 лютого.

Президент США Дональд Трамп на молитовному сніданку у Вашингтоні 6 лютого заявив, що йому не подобаються люди, які використовують віру "як виправдання для неправильних дій". Його промову опублікувала пресслужба Білого дому.

Під час виступу Трамп приділив увагу питанню захисту прав вірян у США та за їхніми межами, а також – процесу свого імпічменту, який завершився 5 лютого.

"Як усім відомо, моїй сім'ї, нашій великій країні і вашому президенту довелося пережити жахливе випробування із провини деяких нечесних і корумпованих людей... Вони зробили все можливе, щоб знищити нас, і тим самим завдали серйозної шкоди нашій країні. Вони знають, що їхні дії неправильні, але ставлять себе набагато вище за нашу велику країну. Я не люблю людей, які використовують свою віру як виправдання для неправильних дій. Також мені не подобаються люди, які кажуть: "Я молюся за тебе", – але знають, що це не так", – сказав американський президент.

Він не назвав конкретних імен. Але, як зазначає російська служба "Голосу Америки", спікерка Палати представників, членкиня Демократичної партії Ненсі Пелосі у грудні 2019 року сказала, що не ненавидить Трампа і молиться за нього.

Також Трамп сказав, що "вчиться любити людей".

"Я намагаюся навчитися. Це нелегко. Коли вас піддають імпічменту ні за що, ви маєте любити їх? Це нелегко, хлопці. Я роблю все можливе", – сказав президент.

24 вересня 2019 року спікерка Палати представників Конгресу США, представниця Демократичної партії Ненсі Пелосі оголосила про початок офіційного розслідування в межах процедури імпічменту Трампа у зв'язку зі скандалом, який почався після публікацій The Washington Post і The New York Times про ймовірний тиск глави Білого дому на президента України Володимира Зеленського під час телефонної розмови 25 липня.

18 грудня Палата представників схвалила обидві статті обвинувачення в межах процедури імпічменту Трампа: "зловживання службовим становищем", а також "перешкоджання роботі Конгресу" під час проведення розслідування. Демократи вважають, що глава Білого дому заради власної політичної вигоди проігнорував національні інтереси США. Трамп став третім американським президентом, якому оголосила імпічмент Палата представників.

Сенат США розпочав процес у справі про імпічмент 16 січня 2020 року. Увечері 5 лютого верхня палата американського парламенту відхилила обидві статті обвинувачення.