Під американськими санкціями перебуває 245 російських громадян – МЗС РФ

У МЗС Росії уточнили кількість громадян і компаній, на які накладено санкції США
Фото: EPA

Із 2011 року США 52 рази оголошували про санкції щодо фізичних та юридичних осіб із Росії, підрахували в російському зовнішньополітичному відомстві.

Під американськими санкціями сьогодні перебуває 245 російських громадян і 439 юридичних осіб. Про це на засіданні міжнародного комітету Ради Федерації РФ заявив директор департаменту Північної Америки російського міністерства закордонних справ Георгій Борисенко, повідомляє "РИА Новости".

За його даними, із 2011 року, коли в адміністрації президента Барака Обами "згорнули перезавантаження і почали займатися знову стримуванням Росії", про санкції оголошували 52 рази.

За словами Борисенка, МЗС РФ підтримує законопроект про контрсанкції щодо США і Заходу в тій редакції, у якій його ухвалила Державна дума.

США неодноразово вводили проти Росії різноманітні економічні обмеження. Зокрема 6 квітня було введено санкції проти 24 російських бізнесменів і високопосадовців, а також низки компаній. Американське міністерство фінансів пояснило, що такі заходи вжито на виконання закону "Про протидію супротивникам Америки за допомогою санкцій" (CAATSA), який у серпні 2017 року схвалив президент Дональд Трамп.

13 квітня в Держдуму РФ внесли законопроект "Про заходи впливу (протидії) на недружні дії США та (або) інших іноземних держав". 22 травня його ухвалили у заключному, третьому, читанні.

Закон про контрсанкції дає можливість уряду Росії заборонити ввезення у країну будь-якої продукції та сировини, за винятком життєво необхідних товарів, які не виробляють у РФ.