Під час виступу Трампа пролунали постріли, його закривавленого вивели зі сцени. За даними ЗМІ, стрільця вбили. Фото, відео

Трампа поспіхом вивели зі сцени співробітники спецслужби
Фото: EPA

Під час виступу Дональда Трампа на передвиборчому мітингу в Пенсильванії (США) 13 липня пролунали постріли, після чого його поспіхом вивели зі сцени співробітники спецслужби. Про це проінформував Fox News.

Відеозапис інциденту опублікував у YouTube C-SPAN. На відео чути звуки пострілів, видно, як Трамп хапається за вухо й ховається під трибуну.

Коли Трампа виводили, на його голові біля вуха було видно, ймовірно, сліди крові.

Фото: EPA

Прессекретар Трампа Стівен Чунг повідомив, що з колишнім президентом "усе гаразд", зазначив CNN. За словами Чунга, Трамп проходить обстеження в місцевому медичному закладі.

Конгресмен-республіканець із Пенсильванії Ден Мейзер, який був на мітингу, розповів Fox News, що чув приблизно 8–10 пострілів. Він зазначив, що, ймовірно, кілька людей у натовпі дістали поранення й упали.

Унаслідок інциденту один із відвідувачів мітингу загинув, ще одна людина перебуває у важкому стані, написала в Х оглядачка газети The Washington Post Меріл Корнфілд із посиланням на окружного прокурора Батлера Ричарда Голдінгера. Трампа, за його словами, зачепило пострілами. Як пише Корнфілд, "стрілець мертвий".

Про інцидент висловився в Х лідер більшості в Сенаті Чак Шумер (Демократична партія).

"Я нажаханий тим, що сталося на мітингу Трампа в Пенсильванії, і з полегшенням зазначаю, що колишній президент Трамп перебуває в безпеці. Політичному насильству немає місця в нашій країні", – написав політик.

Джерела CNN проінформували, що стрільця на мітингу Трампа "нейтралізували".

Контекст:

Чергові президентські вибори у США відбудуться 5 листопада 2024 року. Трамп бере участь у виборчій кампанії.

Після дебатів президента США Джо Байдена і Трампа, які відбулися 27 червня, підтримка кожного з них становить по 40%. Про це свідчать результати опитування, проведеного агентством Reuters і соціологічною компанією Ipsos (результати опублікували 3 липня).