"Підтримайте нас, як тільки можете. Тільки не мовчанням". Зеленський виступив із промовою на "Греммі". Відео

Зеленський: Наповніть тишу вашою музикою
Фото: EPA
Президент України Володимир Зеленський звернувся англійською мовою до учасників та глядачів церемонії вручення американської музичної нагороди "Греммі". Відео оприлюднили на YouTube-каналі The Independent 4 квітня.

"Що є найсильнішим контрастом до музики? Тиша зруйнованих міст і вбитих людей. Наповніть тишу вашою музикою. Зробіть це сьогодні, щоб розповісти нашу історію. Підтримайте нас, як тільки можете. У будь-який спосіб, тільки не мовчанням", – закликав він.

Зеленський зазначив, що 400 українських дітей було поранено і 153 дитини померли.

"Українські музиканти носять бронежилети замість смокінгів. Вони співають для поранених у шпиталях, навіть для тих, хто не може їх почути. Але музика все одно прорветься і буде почута", – наголосив він.

Відео: The Independent / YouTube

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

64-та церемонія вручення "Греммі" відбулася в Лас-Вегасі в ніч проти 4 квітня. Раніше очікували, що її проведуть 31 січня 2022 року в Лос-Анджелесі, але 5 січня організатори скасували захід через поширення у США штаму коронавірусу "Омікрон".

"Греммі" вважають найпрестижнішою музичною нагородою у світі. Премію заснувала Американська асоціація звукозаписних компаній 1958 року.