Письменниця Рубіна: У Росії ідеологія є навіть у домашніх капців

Діна Рубіна: Росія довгі роки після падіння Союзу перебувала в руїні і нікчемності
Фото: Dina Rubina / Facebook

У росіян спостерігається дуже сильне бажання "знову в чомусь диктувати світу і стати на певний імперський щабель", уважає письменниця Діна Рубіна.

У Росії міцніє ідеологія, яка стає "цілком імперською", розповіла письменниця Діна Рубіна в інтерв'ю інтернет-газеті Znak.

"Це можна виявити, поговоривши з будь-яким росіянином, орієнтованим на державну стежку. Є й інші, які дотримуються іншої ідеології. У Росії ідеологія є навіть у домашніх капців: один дивиться ліворуч, інший – праворуч. Від цього нікуди не подінешся", – розповіла вона.

Письменниця зазначила, що релігія у РФ – це тяга до імперського коріння.

"Держава, православ'я, народність – це формула, якої дуже багато хто жадає. До того ж Росія довгі роки після падіння Союзу перебувала в руїні і нікчемності. І зараз це багатьом приємно. У росіян зараз дуже сильне бажання знову в чомусь диктувати світу, стати на певний імперський щабель. Це, мабуть, процес, який має відбуватися. Інша справа, що буде після цього", – підсумувала вона.

Рубіна народилася в 1953 році в Ташкенті. Перші оповідання було опубліковано в 1971 році в журналі "Юность". До 1990 року працювала у Москві, потім переїхала до Ізраїлю.