Північна Корея, імовірно, скерує війська в Україну для підтримки Росії – міністр оборони Південної Кореї

Північнокорейських військових можуть скерувати на фронт в Україні
Фото: kcna.kp

Північна Корея, імовірно, скерує якусь частину своїх регулярних збройних сил в Україну для підтримки країни-агресора Росії. Про це заявив міністр оборони Південної Кореї Кім Йонг Хен під час парламентських слухань, пише південнокорейське інформаційне агентство Yonhap 8 жовтня.

"Оскільки Росія й Північна Корея підписали взаємний договір, схожий на воєнний союз, можливість такого розгортання є дуже ймовірною", – сказав він.

За словами міністра, нещодавній звіт про загибель північнокорейських військових на окупованій Росією території неподалік Донецька, найімовірніше, відповідає дійсності.

Ця заява прозвучала на тлі прагнення Північної Кореї зміцнити зв'язки із країною-агресором Росією, зазначає Yonhap. Це підтверджує двосторонню угоду, яка містить пункт про взаємну оборону, її підписали північнокорейський лідер Кім Чен Ин і нелегітимний президент Росії Володимир Путін на переговорах на найвищому рівні в червні, йдеться в публікації.

Контекст:

США заявляли в січні, що Північна Корея є найбільшим постачальником зброї в Росію. КНДР передала Росії вже приблизно 13 тис. контейнерів зброї, повідомляли ЗМІ наприкінці серпня.

18 червня нелегітимний президент країни-агресора РФ Володимир Путін, якого розшукує Міжнародний кримінальний суд, уперше за 24 роки прибув у Пхеньян. Путін і лідер Північної Кореї Кім Чен Ин підписали договір про "всеосяжне стратегічне партнерство" між РФ і КНДР, який передбачає надання взаємної допомоги в разі агресії проти одного з учасників. Кім Чен Ин пообіцяв Путіну повну підтримку у веденні війни проти України.