Понад 400 співробітників заводу Tesla захворіло на COVID-19

Маску належить приблизно 21% акцій Tesla
Фото: EPA
Після відкриття у травні минулого року заводу американської компанії Tesla, засновник якої Ілон Маск применшував серйозність коронавірусної інфекції, заразилося понад 400 осіб. Про це пише The New York Times.

Із травня до грудня 2020 року 440 працівників заводу Tesla в американському штаті Каліфорнія здали позитивні тести на коронавірус. Про це 13 березня пише The New York Times із посиланням на дані сайта PlainSite.

Видання зазначило, що засновник і генеральний директор компанії Ілон Маск применшував серйозність коронавірусу й у травні минулого року відкрив завод, на якому працює приблизно 10 тис. осіб, усупереч рекомендаціям органів охорони здоров'я штату.

The New York Times пише, що американські автовиробники на початку пандемії COVID-19 по всій країні зупинили заводи на два місяці. Після відновлення виробництва багато компаній автопрому оголосило про спалах коронавірусу і знову зупинило виробництво, щоб запобігти подальшому зараженню співробітників.

Tesla – американський виробник електромобілів, компанію заснували у 2003 році. Її названо на честь електротехніка і фізика Ніколи Тесли. Маску належить приблизно 21% акцій Tesla.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

У світі станом на ранок 14 березня коронавірус підтвердили у 119,5 млн осіб. Про це свідчать дані американського Університету Джонса Гопкінса, який відстежує поширення захворювання. США зараз на першому місці за кількістю хворих, яких виявлено 29,4 млн, понад 534 тис. осіб померло.