Попередній діагноз Навального: отруєння невстановленим психодиcлептиком – ЗМІ

Навальному надають симптоматичне лікування
Фото: ЕРА

Протягом дня медики лікарні швидкої допомоги №1 в Омську визначаться з остаточним діагнозом російського опозиційного політика Олексія Навального, заявив заступник головлікаря установи Анатолій Калініченко. Про це повідомляє "Інтерфакс".

Лікарі поставили російському опозиціонеру Олексієві Навальному попередній діагноз "гостре отруєння невстановленим психодиcлептиком". Про це повідомляє "Інтерфакс" із посиланням на джерело в медичних колах.

Психодиcлептики – це речовини, здатні викликати галюцинації.

Заступник головного лікаря лікарні швидкої допомоги №1 в Омську Анатолій Калініченко повідомив, що медики протягом дня визначаться з діагнозом.

Наразі проводять низку лікувально-діагностичних заходів, лабораторних, інструментальних досліджень, проходять консультації лікарів суміжних спеціальностей, консиліуми, зазначив Калініченко.

Він додав, що політику надають симптоматичне лікування.

Літак, яким із Томська до Москви летів сьогодні вранці російський опозиціонер, екстрено сів у Омську через імовірне отруєння політика. У команді опозиціонера вважають, що в чай йому підмішали токсичну речовину.

Навальний перебуває в токсикореанімації лікарні швидкої медичної допомоги №1 в Омську без пам’яті, він у важкому стані, під’єднаний до апарата штучної вентиляції легенів.

За словами прессекретарки Навального Кіри Ярмиш, політик перебуває в комі.