Португалія розмістила в Польщі військові літаки

Португалія скерувала до Польщі чотири винищувачі F-16M
Фото: emfa.pt

НАТО проводить заходи Assurance Measures 2020 на польській авіабазі Мальборк. Із цією метою в Польщу скерували чотири винищувачі F-16M і 70 літаків, повідомили у штабі Військово-повітряних сил Португалії.

Португалія розмістила чотири винищувачі F-16M у Польщі в межах місії НАТО щодо посилення присутності на східному фланзі Альянсу. Про це розповіли у штабі Військово-повітряних сил (ВПС) Португалії 7 вересня.

"Із 4 вересня ВПС [Португалії] беруть участь у заходах НАТО Assurance Measures 2020 [заходи щодо забезпечення гарантій] на авіабазі Мальборк [місто на півночі Польщі]. Місію спрямовано на зміцнення східного флангу Північноатлантичного альянсу. Загін складається з чотирьох літаків F-16M і 70 літаків ВПС", – ідеться в повідомленні.

Із 2014 року НАТО здійснює заходи щодо забезпечення гарантій. Ці заходи, за інформацією Альянсу, передбачають використання системи АВАКС (авіаційна система попередження і контролю) задля збереження цілісності повітряного простору, посилення розвідувальної діяльності, спостереження і розвідку вздовж східних кордонів, посилення повітряної поліції; допомогу країнам в удосконаленні Сил спеціальних операцій, використання патрульних літаків і постійних військово-морських сил із метою гарантування безпеки на морі.