"Постійно забуваю, що ти ще живий". Ілон Маск у Twitter посперечався з Берні Сандерсом

Маск влаштував флейм у Twitter
Фото: EPA
Засновник американської компанії Tesla, мільярдер Ілон Маск 14 листопада посперечався у Twitter із сенатором Демократичної партії США Берні Сандерсом.

"Ми маємо вимагати, щоб дуже багаті платили справедливу частку. Крапка", – описав свою позицію щодо сплати податків 80-річний Сандерс.

На що 50-річний Ілон Маск відповів у коментарях: "Постійно забуваю, що ти ще живий".

Він також додав: "Берні, хочеш, щоб я продав більше акцій? Лише скажи"  і назвав Сандерса "тим, хто забирає, а не робить".

Думки коментаторів розділилися. Одні підтримали Сандерса, заявивши, що Маск став мільярдером лише завдяки державній допомозі і що "нікого не турбує, що купа еліти щомісяця відлітає в космос на 10 хвилин", доки люди мають достатньо проблем на Землі.

Інші наголосили, що компанії Маска сплачують податки, а також допомагають підтримувати економіку.

Контекст:

Статки Маска 29 жовтня сягнули $300 млрд. Він став першим в історії, хто зміг заробити таку суму. Станом на 7 листопада Bloomberg оцінював його статки у $338 млрд, Forbes – у $318 млрд.

25 жовтня ринкова вартість американської компанії Tesla Inc. Маска після отримання великого замовлення від компанії з оренди автомобілів Hertz перевищила $1 трлн.

Аналітик фінансової компанії Morgan Stanley Адам Джонас заявив, що засновник компаній SpaceX та Tesla Ілон Маск може стати першим у світі трильйонером.

У листопаді Маск продав 4,5 млн акцій Tesla на суму $5 млрд. Продажі відбулися після опитування у Twitter, яке мало вирішити долю 10% акцій Tesla вартістю $21 млрд. В опитуванні взяло участь 3,5 млн осіб, 57,9% із них висловилися за продаж акцій.