Постраждала бурятська вчителька вважає, що учень напав на школярів із сокирою через отриману двійку

Постраждала вчителька: Як заплющу очі, стоїть перед очима  вогонь, дим, як загорівся клас
Фото: Дора Хамаганова / Facebook

Учителька Ірина Раменська, яка дістала поранення під час нападу учня на школу в Сосновому Бору, заявила, що нападник був "тихим і нормальним на вигляд хлопцем".

Постраждала під час атаки на школу в російській Бурятії вчителька Ірина Раменська вважає, що напад учня 9-го класу стався через отриману ним двійку. Про це повідомила прес-секретар республіканської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Дора Хамаганова у Facebook.

"Ніколи на А. не подумала б, що він може таке зробити. Тихий, нормальний на вигляд хлопчик. Та виправив би він цю двійку! Так і не можу зрозуміти, чому він так учинив. Як заплющу очі, стоїть перед очима – вогонь, дим, як загорівся клас. Тільки одна думка була – урятувати дітей!" – передала вона слова постраждалої вчительки.

Російські чиновники повідомили, що спеціальною постановою влади міста постраждалим дітям та вчителям виплатять компенсацію.

А Раменській після висновку лікарів та закінчення курсу лікування можуть виділити путівку в санаторій.

За даними російських правоохоронців, уранці 19 січня учень 9-го класу однієї зі шкіл у районі Сосновий Бір міста Улан-Уде із сокирою напав на учнів 7-го класу, а потім за допомогою "коктейля Молотова" підпалив будівлю. Справу порушено за статтею про замах на вбивство двох і більше осіб, учинений щодо малолітніх.

Після нападу госпіталізовано сімох людей, двоє перебувають у важкому стані.