Президент Ірландії взяв на виступ своє цуценя бернського зенненхунда. Пес узяв активну участь. Відео

Президент під час виступу потиснув цуценяті лапу і погладив
Скріншот: President of Ireland / Uachtarán na hÉireann Michael D. Higgins / Facebook
Під час виступу президента Ірландії Майкла Гіґґінса на згадку про померлого ірландського актора Тома Гікі з ним спробувало погратися щеня бернського зеннехунда на прізвисько Місніх.

Відео виступу опубліковала пресслужба Гіґґінса – але якщо на YouTube-каналі Áras an Uachtaráin (офіційна резиденція президента Ірландії) 2 травня викладено "серйозну" версію, обрізану так, що цуценя не видно, то в ролику на Facebook, опублікованому наступного дня, "закадрове" спілкування президента і його пса показано великим планом.

Пес прикушував господареві пальці, клав лапу на стегно і заривався носом у піджак – вимагав уваги. Гіґґінс потиснув цуценяті лапу і погладив по голові, але виступу не перервав.

Ім'я цуценяти означає "мужність". Видання The Irish Times писало, що на момент прибуття в резиденцію президента Ірландії Місніху було п'ять місяців. Гіґґінс уперше опублікував фото з ним у березні.

У Гіґґінса є ще один собака цієї самої породи – Брод. Він регулярно присутній на офіційних державних візитах та вечірках і з'являється в ірландських новинах.

Відео: Storyful Rights Management / YouTube

Раніше у президента Ірландії був також собака із кличкою Сіода, який теж відвідував заходи разом із господарем. У вересні 2020 року прессекретар президента повідомив, що він "пішов із життя після нетривалої хвороби", писав Irish Central.

У "бернців" президента Ірландії, так само як і у вівчарок президента США Джо Байдена, є власний акаунт у Twitter.