Путін не звертатиметься до учасників саміту G20 за допомогою відеозв'язку, а особисто не поїде через графік, що "змушує" залишатися у РФ – Кремль

За словами Пєскова, Путін (на фото) не візьме участі в саміті G20 ні очно, ні онлайн
Фото: ЕРА
Президент Росії Володимир Путін не має наміру брати участь у саміті G20 особисто, це пов'язано з його графіком, заявив прессекретар глави Кремля Дмитро Пєсков 11 листопада, його цитує "РИА Новости".

За словами Пєскова, Путін також не братиме участі в саміті Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва, який відбудеться в Таїланді 18–19 листопада.

"Це рішення глави держави пов'язане з його графіком, необхідністю його перебування в Росії", пояснив Пєсков відмову Путіна брати участь у двох самітах.

Не має наміру глава Кремля звертатися до учасників обох самітів і за допомогою відеозв'язку, додав його прессекретар, пише "Інтерфакс".

"Ні, не заплановано", – сказав Пєсков журналістам, відповідаючи на запитання про відео- чи онлайн-звернення Путіна до учасників саміту G20.

Пєсков говорив, що російську делегацію на саміті G20 очолить міністр закордонних справ Сергій Лавров.

Контекст:

Саміт G20 відбудеться 1516 листопада на Балі (Індонезія). Президент України Володимир Зеленський візьме у ньому участь, але, найімовірніше, в онлайн-форматі, говорив його прессекретар Сергій Никифоров.