Байден і Сі Цзіньпін проведуть переговори перед самітом G20 на Балі

Байден зустрінеться з лідером КНР в Індонезії
Фото: ЕРА
Президент США Джо Байден і лідер КНР Сі Цзіньпін 14 листопада проведуть зустріч на Балі (Індонезія). Про це повідомив 10 листопада сайт Білого дому.

"Лідери обговорять зусилля щодо підтримки й поглиблення ліній зв'язку між США та КНР, відповідального управління конкуренцією і спільної роботи там, де наші інтереси збігаються, особливо над транснаціональними викликами, які торкаються міжнародної спільноти. Лідери двох країн також обговорять низку регіональних і глобальних питань", – ідеться у релізі.

Це буде перша зустріч Байдена та Сі Цзіньпіна за два роки президентства Байдена. Вони провели низку телефонних переговорів, також говорили за допомогою відеозв'язку.

Контекст:

15 листопада на Балі розпочнеться саміт G20. Очікують, що президент України Володимир Зеленський візьме у ньому участь, але, найімовірніше, в онлайн-форматі.

На думку телеведучого Савіка Шустера, зустріч Байдена та Сі Цзіньпіна може стати головною подією саміту. "Я вважаю, що це дуже важлива зустріч. Гарантія того, що Китай не допомагатиме Росії у жодний спосіб – військовим шляхом точно, але, може, навіть обмежить гуманітарну допомогу, яка так чи інакше зараз іде, – я думаю, це був би важливий для України результат. Якби позиція Байдена стала для Китаю зрозумілою, прийнятною і більше ніж прийнятною, вони могли б зайняти близьку позицію", – говорив він.