Путін про отруєння Скрипаля: Розберіться у себе самі, а потім ми обговоримо це з вами

Путін: Ми займаємося тут сільським господарством, а ви говорите зі мною про якісь трагедії
Фото: ЕРА

Президент Росії Володимир Путін уперше прокоментував отруєння у Великобританії колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що Великобританії спочатку потрібно самій розібратися з отруєнням колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля. Так він відповів на запитання кореспондента ВВС Стіва Розенберга. Про це журналіст написав у своєму Twitter.

Під час відвідування Путіним Національного центру зерна в Краснодарському краї журналіст запитав російського президента про ймовірну причетність до отруєння Срипаля, на що Путін відповів:

"Ми займаємося тут сільським господарством, а ви говорите зі мною про якісь трагедії. Розберіться у себе самі, а потім ми обговоримо це з вами".

66-річного Скрипаля та його 33-річну доньку Юлію госпіталізували 4 березня. Також до лікарні доправили поліцейського, який першим прибув на місце події. Усі троє впали в кому, але поліцейський пізніше опритомнів.

Британська поліція і розвідка (MI5) розглядають версію замаху, спонсорованого владою РФ.

Міністр закордонних справ Борис Джонсон підкреслив, що Британія буде жорстко реагувати на будь-які докази участі РФ у ймовірному отруєнні Скрипаля.

Спікер президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що в Кремлі не здивовані підозрами у причетності РФ до інциденту.

За інформацією видання Salisbury Journal, 9 березня експерти провели ексгумаційні роботи на цвинтарі в Солсбері, де поховано дружину Скрипаля Людмилу та його сина Олександра. Перша померла у 2012 році, а другий – у 2017-му.

Скрипаль – колишній офіцер російської розвідки. У 2006 році його засудили за передання Британії даних про російських агентів у Європі. У 2010 році після обміну шпигунами між США і Росією Скрипаля помилували. У межах цього самого обміну в Росію повернулася шпигунка Анна Чапман. Скрипалю надали притулок у Великобританії.