Путін заявив, що США "ідуть шляхом Радянського Союзу"

Путін: США впевненим поступом, упевненою ходою, твердим кроком ідуть прямо шляхом Радянського Союзу
Фото: EPA
Президент РФ Володимир Путін вважає, що США "ідуть шляхом СРСР". Про це він заявив 4 червня на зустрічі з керівниками світових інформаційних агентств у межах Петербурзького міжнародного економічного форуму, пише ТАСС.

Говорячи про США, Путін заявив про "проблеми імперій", яким "здається, що вони такі могутні, що вони можуть дозволити собі невеликі похибки і помилки, але кількість проблем наростає, і настає момент, коли з ними вже не впоратися".

За словами російського президента, США "упевненим поступом, упевненою ходою, твердим кроком прямо йдуть шляхом Радянського Союзу".

Контекст:

Заяви Путіна прозвучали на тлі майбутньої зустрічі із президентом США Джо Байденом. Саміт президентів США та РФ відбудеться в Женеві (Швейцарія) 16 червня, повідомляли в Кремлі. Глави держав обговорять актуальні питання міжнародного порядку денного, "зокрема боротьбу з пандемією коронавірусу й урегулювання регіональних конфліктів". Зустріч Байдена з Путіним підтвердили й у Білому домі.

Прессекретарка Білого дому Джен Псакі розповіла, що на зустрічі Байден планує говорити з Путіним про ситуацію в Україні та Білорусі. Заступник глави МЗС України Євгеній Єнін 28 травня повідомив, що перед самітом Байден поговорить з українським президентом Володимиром Зеленським.