Радбез ООН ухвалив ініційовану Україною резолюцію про захист критичної інфраструктури від терактів

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін виступив на Радбезі ООН
Фото: Volodymyr Ariev / Facebook

Резолюція закликає збільшити ефективність міжнародних зусиль з протидії терактам проти об'єктів критичної інфраструктури в рамках Глобальної контртерористичної стратегії ООН.

Рада Безпеки ООН ухвалив резолюцію 2341, що передбачає забезпечення кримінальної відповідальності за терористичні атаки на об'єкти критичної інфраструктури.

Про це розповіла у Twitter місія України в ООН, яка ініціювала розгляд цього питання.

"Радбез ООН щойно ухвалив резолюцію 2341 щодо захисту критичної інфраструктури від терористичних атак, ініційовану Україною", – йдеться в повідомленні.

Резолюція закликає збільшити ефективність міжнародних зусиль з протидії терактам проти об'єктів критичної інфраструктури в рамках Глобальної контртерористичної стратегії ООН.

У її рамках передбачено підвищення рівня обізнаності країн про терористичні загрози, посилення стійкості об'єктів інфраструктури до атак, забезпечення кримінальної відповідальності за теракти.

"Захист критичної інфраструктури є життєво важливим для національної безпеки та економічного розвитку всіх держав", – заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, який виступав головою на дебатах.

Україна була обрана непостійним членом Ради Безпеки минулого року разом з Єгиптом, Сенегалом, Уругваєм і Японією. Усього в раду входить 10 країн – непостійних членів. 7 грудня 2016 року в ООН повідомили, що Україна очолить Радбез ООН у лютому.

22 січня постійний представник України при ООН Володимир Єльченко заявляв, що українська сторона під час головування в Раді Безпеки ООН у лютому винесе на обговорення питання захисту об'єктів критичної інфраструктури і питання врегулювання конфліктів в Європі.