Редактор сайта "Путинизм": Кокаїн у Кабо-Верде – це картель "Кінахан", дітище колумбійців, ГРУ та ірландської братви

Наркокартель "Кінахан" купує наркотики оптом у виробників, стверджує редактор сайта "Путинизм"

Фото: ЕРА (архів)

Головне розвідувальне управління РФ заробляє гроші, зокрема, завдяки участі у постачанні наркотиків спільно з ірландським наркокартелем "Кінахан", повідомив редактор сайта "Путинизм" Артем Круглов.

Виявлені поліцією Кабо-Верде на кораблі з російськими моряками 9,5 тонн кокаїну належали європейському наркокартелю, який співпрацює зі спецслужбами РФ, заявив редактор сайта "Путинизм" Артем Круглов в інтерв'ю "Радио Свобода".

"Це "Кінахан". Такий наркокартель у Європі, порівняно новий, виник на початку 2000-х. Спільне дітище колумбійців, ГРУ та ірландської братви. Його засновник – Крісті Кінахан, неодноразово судимий ірландський кримінальник. Йому допомагає син – Ден Кінахан. Обидва довго жили в Марбельї на півдні Іспанії, останні роки перенесли штаб-квартиру в Дубаї, в Емірати", – розповів він.

За словами Круглова, "Кінахан" бере наркотики оптом у виробників, а потім завозить їх у Європу і здає партії товару місцевим злочинним угрупованням. Також наркокартель є великим гравцем на чорному ринку зброї.

"Бойова сила картелю – ірландські гангстери. Базуються вони в Дубліні (Ірландія) і Коста-дель-Соль на півдні Іспанії. Там якраз на іншому березі – Марокко, великий перевальний пункт. Самі ватажки картелю, батько і син Кінахани, живуть у Дубаї, їхня особиста гвардія – ветерани загонів спецпризначення ГРУ, своїм ірландцям вони довіряють менше. Як пишуть у західній пресі, Крісті Кінахан навіть російську мову вивчив, щоб легше спілкуватися з колегами", – зазначив редактор сайта "Путинизм".

Він додав, що ГРУ, крім гарантування особистої безпеки для босів картелю, займається поставками зброї і допомагає їм відмивати гроші.

"Узагалі морським перевезенням наркотиків для Кінахана займаються турки, турецькі бандити. Це їхня спеціалізація історично. Я не думаю, що російські моряки на тому кораблі з картелю. У Росії багато моряків торговельного флоту, а роботи немає, ось і найнялися на контейнеровоз у південних морях", – пояснив Круглов.

31 січня в Кабо-Верде заарештували судно ESER, що йшло під панамським прапором. На борту виявлено 260 тюків із кокаїном загальною вагою 9570 кг. Судно прямувало з Південної Америки в Марокко, але через смерть одного з моряків зайшло в порт Прая. На його борту перебувало 11 моряків – громадян РФ.

2 лютого в посольстві РФ у Кабо-Верде зазначили, що затримані росіяни перебувають "у стані психологічного осмислення події".

3 лютого в посольстві РФ у Кабо-Верде повідомили, що всіх 11 моряків узяли під варту. Поліцейські Кабо-Верде знищили кокаїн.