РФ евакуювала з Новоросійська свій Чорноморський флот – OSINT-аналітик

До Новоросійська ЧФ РФ перебрався після українських ударів по Криму
Фото: EPA

Чорноморський флот країни-агресора Росії прибрали з порту Новоросійська Краснодарського краю. Такий висновок на підставі супутникових фото зробив 14 вересня в соцмережі Х OSINT-аналітик H I Sutton.

"Імовірна відповідь на українські повітряні загрози, можливо, новини про те, що [ракету] Storm Shadow можуть використати на території Росії. Кораблі російського флоту, схоже, сьогодні завершили евакуацію з Новоросійська", – написав він.

OSINT-аналітик показав фото, яке зробили в Новоросійську 14 вересня.

Аналітик також повідомив, що поблизу військово-морської бази в Новоросійську росіяни глушать GPS-сигнал.

Контекст:

У Новоросійську є військово-морська база Чорноморського флоту РФ. Українські військові та СБУ вже уражали військові об'єкти РФ у Новоросійську.

Частину ЧФ РФ окупанти перевели в Новоросійськ зокрема із Севастополя в окупованому Криму, де українські військові неодноразово уражали ворожі кораблі.

За даними управління стратегічних комунікацій ЗСУ, до повномасштабного вторгнення Чорноморський флот РФ нараховував 74 бойові кораблі. Із них приблизно третину знищили або пошкодили сили оборони України. Зокрема, 3 серпня Генеральний штаб ЗСУ повідомив про успішне ураження в порту Севастополя російського підводного човна "Ростов-на-Дону", він затонув.