Рига фінансово допоможе сім'ям загиблих у пожежі в Кемерові – мер

Ушаков: Рішення буде розглянуто на фінансовому комітеті
Фото: Nils Ušakovs • Нил Ушаков / Facebook

З ініціативою про фінансову допомогу сім'ям, які втратили близьких у пожежі в Кемерові, виступили депутати Ризької думи, зазначив мер Риги Ніл Ушаков.

Рига заплатить сім'ям загиблих у пожежі в торговому центрі російського Кемерова. Про це у Facebook повідомив мер Риги Ніл Ушаков.

"Рига надасть допомогу сім'ям, які втратили близьких у страшній трагедії в Кемерові, у розмірі €50 тис. Із такою ініціативою виступило багато депутатів Ризької думи, і вже завтра це рішення буде розглянуто на фінансовому комітеті", – написав він.

Пожежа в чотириповерховому торговому центрі "Зимняя вишня" в Кемерові сталася 25 березня. Згідно із заявою місцевої влади, загоряння виникло в дитячій батутній кімнаті.

За даними міністерства надзвичайних ситуацій РФ, унаслідок події загинуло 64 людини. За словами родичів, жертвою трагедії стала 41 дитина.

Губернатор Кемеровської області Аман Тулєєв анонсував виплати місцевою владою 1 млн руб. кожній родині загиблих. Крім того, уряд РФ виділив на виплату одноразової допомоги сім'ям загиблих і постраждалим 76 млн руб.