Родченков змінив зовнішність і виступить на американському телебаченні

Інтерв'ю з Родченковим у новому образі вийде в ефір 11 лютого
Скріншот: cbsnews.com

За словами екс-керівника Московської антидопінгової лабораторії Григорія Родченкова, Кремль хоче, щоб він "припинив говорити".

Колишній керівник Московської антидопінгової лабораторії Григорій Родченков виступить на американському ТБ. Телеканал CBS анонсував на 11 лютого інтерв'ю з ним.

У прев'ю показали, що колишній спортивний посадовець змінив зовнішність і ходить у бронежилеті.

"Це було зроблено з міркувань безпеки. Є інформація, що моє життя під загрозою, ми здійснили всі необхідні кроки", – пояснив Родченков.

За його словами, Кремль хоче, щоб він "припинив говорити".

Адвокат Родченкова Джим Волден розповів, що американські правоохоронці попереджали його клієнта про небезпеку. У США нібито перебувала "команда росіян", яка шукала втікача.

Колишній керівник Всеросійської федерації легкої атлетики Валентин Балахнічев у коментарі пропагандистському телеканалу Russia Today назвав відео фейком.

"Смішно всерйоз стверджувати, що людиною, яка з'явилася в кадрі, є Родченков. Нею міг бути взагалі хто завгодно. Це просто несерйозно. Який сенс йому було робити пластичну операцію, якщо він з'явився в кадрі і фактично розсекретив себе", – зазначив він.

До цього німецький журналіст Хайо Зеппельт, який тривалий час співпрацював із Родченковим, стверджував, що той бере участь у програмі захисту свідків.

Родченков після втечі з РФ до США у травні 2016 року зізнався в підміні результатів аналізів, які було взято в російських спортсменів під час зимових Олімпійських ігор у Сочі 2014 року.

Через допінг-скандал збірні Росії з легкої і важкої атлетики відсторонили від Олімпійських ігор 2016 року. Також російську збірну в повному складі не допустили до літньої Паралімпіади.

5 грудня 2017 року Міжнародний олімпійський комітет через систематичне порушення антидопінгових правил відсторонив від участі в Олімпіаді 2018 року Національний олімпійський комітет РФ.

29 січня 2018 року в ефірі німецького телеканала ARD вийшло інтерв'ю Родченкова, у якому він сказав, що тільки президент РФ Володимир Путін міг доручити ФСБ займатися махінаціями з допінг-пробами.

30 січня на зустрічі з довіреними особами своєї президентської кампанії Путін назвав Родченкова "недоумком" і повідомив, що той нібито здійснював "спроби суїциду".

"Ну, дай йому Боже здоров'я, нехай одужає. Але це ж про щось свідчить", – зауважив глава Кремля.