Росія анонсувала стратегічні військові навчання "Схід 2022"

Масштабні військові навчання відбудуться на полігонах Східного військового округу РФ
Фото: Минобороны РФ / Facebook

Міністерство оборони РФ оголосило про проведення військових навчань "Схід 2022" із військами Східного військового округу, які відбудуться із 30 серпня до 5 вересня. Про це 26 липня повідомляє російське пропагандистське агентство "РИА "Новости".

Стратегічні командно-штабні навчання відбудуться під керівництвом начальника Генерального штабу збройних сил РФ.

Міноборони країни-окупанта стверджує, що військові РФ відпрацьовуватимуть застосування угруповань військ під час "охорони військової безпеки" у Східному регіоні.

Окрім військ Східного округу, до заходу буде залучено частину сил повітряно-десантних військ, дальньої авіації та військово-транспортної авіації. Навчання охоплять 13 полігонів, додали у "РИА Новости".

Міноборони РФ також повідомило, що в маневрах візьмуть участь контингенти "інших країн", не уточнивши, про які держави йдеться.

Контекст:

Росія розпочала повномасштабну війну проти України 24 лютого. Вторгненню російських загарбників до України передували військові навчання на території Росії та Білорусі, які кілька разів продовжували. Окупанти вторглися в Україну з території обох цих держав.

22 червня Білорусь розпочала мобілізаційні навчання біля кордонів України, згодом їх продовжили до 9 липня. На початку липня навчання активізувалися, до країни прибули російські військові льотчики, проводили тренування з десантування. У тому чи іншому обсязі серію навчань у РБ неодноразово продовжували, зараз актуальна дата їх закінчення – 31 липня.