Дуда про російську пропаганду: Росія і далі живе в ув'язненні

Дуда: Росіяни хочуть усім нав'язати своє бачення світу
Фото: EPA
Росія намагається переконати своїх громадян, що її оточують агресори. Про це сказав президент Польщі Анджей Дуда в інтерв'ю телеведучій Наталії Мосейчук, яке опублікували на її YouTube-каналі 19 лютого.

"Із російською пропагандою ми маємо справу вже кілька років. Увесь час Москва, і всі московські радіо- і телеканали, і все, що російський режим транслює в інтернеті, хочуть нав'язати це російське бачення світу. Я б сказав так: вони бачать інших такими, якими вони є самі. Вони нападають на інших, вони намагаються забрати чужі землі, вони намагаються поневолити інші народи, тому їм може здаватися, що всі навколо них однакові", – зазначив Дуда.

Президент Польщі наголосив, що Росія наразі живе в ізоляції.

"Росія і далі живе в ув'язненні. Вона ізолює величезну частину свого населення і весь час годує його пропагандою. І в цій пропаганді вона описує всіх навколо себе як агресорів, коли це брехня й цілковита неправда. Саме російський режим агресивний, і ця війна, яку сьогодні переживає Україна, ця жорстокість і грубість є якраз проявом російського неоколоніалізму", – сказав Дуда.

Контекст:

Росія розпочала повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Фактично РФ розв'язала війну проти України у 2014 році, коли окупувала Крим і частину Донецької й Луганської областей.

У квітні 2022 року сили оборони України вигнали окупантів із північних областей України, восени вони деокупували частину Херсонської, Миколаївської і Харківської областей.

Найінтенсивніші бої тривають цієї зими на Донбасі.

Згідно з результатами соцопитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" 20–21 листопада 2022 року, 97% українців упевнені, що Україна зможе відбити напад Росії.