Російські добровольці повідомили про знищення техніки на військовому аеродромі у РФ. Відео

Російські добровольці наголосили, що тепер техніка ворога не поїде на фронт
Фото: ЕРА

17 липня російські добровольці з легіону "Свобода Росії" оголосили в Telegram про знищення техніки російських окупантів у Пермському краї країни-агресора Росії.

"У Пермському краї бійці опору легіону спалили кілька одиниць військової техніки на аеродромі МО РФ. Поки наші дрони й арта знищують техніку на полі бою, ви не даєте їй доїхати навіть до лінії зіткнення", – ідеться в повідомленні.

У YouTube, де добровольці розмістили відео, як вони стверджують, з місця диверсії, зазначено, що це було зроблено "просто під носом противника – на території військового аеродрому Велике Савіно, у районі міста Перм".

"Тепер техніка не поїде на фронт і не повезе росіян гинути за хворі ідеї кремлівського карлика", – ідеться в повідомленні.

Контекст:

2023 року легіон "Свобода Росії" й бійці "Російського добровольчого корпусу" (РДК) кілька разів здійснювали рейди в Росію, зокрема в Бєлгородську область. Вони закликали росіян приєднуватися для боротьби із чинним режимом.

У березні 2024 року добровольці проводили операцію в Курській і Бєлгородській областях. Легіон "Свобода Росії" заявив, що під час прориву в Курську область використав танки. За даними російського опозиціонера Іллі Пономарьова, це перший рейд, здійснений РДК і "Свободою Росії" разом із "Сибірським батальйоном", одразу трьома групами.

Боєць легіону "Свобода Росії" Олексій Барановський говорив, що перебування російських добровольців у Бєлгородській і Курській областях – це лише "перший акт п'єси".