Російські хакери, які вкрали дані British Airways, BBC та інших компаній, поставили жертвам ультиматум

Хакери висунули вимогу до керівництва організацій зв'язатися з ними до 14 червня електронною поштою
Фото: depositphotos.com

Хакери з російського угруповання "Клоп", причетні до масштабної крадіжки даних через програму MOVEit, висунули ультиматум організаціям та компаніям, які постраждали від зламу. Свій ультиматум хакери опублікували у даркнеті, повідомляє 7 червня BBC.

Через злам, здійснений через програму MOVEit для надсилання файлів, постраждали авіакомпанії British Airways та Aer Lingus, найбільша у Великобританії мережа аптек Boots, уряд канадської провінції Нова Шотландія, Університет Рочестера та BBC. У деяких співробітників викрали банківські реквізити, домашні адреси і номери страхування.

Першими про причетність до зламу угруповання "Клоп" повідомили 5 червня аналітики Microsoft. Тепер це було підтверджено в довгому повідомленні в даркнеті, написаному ламаною англійською.

Хакери висунули вимогу до керівництва організацій зв'язатися з ними до 14 червня електронною поштою, інакше вкрадені дані опублікують. Чого саме вимагають хакери, невідомо.

Уряди країн, які зазнали атаки, припустили, що зламувачі вимагатимуть викуп, і закликали постраждалих не платити зловмисникам.

BBC називає дії хакерів незвичайними, оскільки переважно хакери розсилають листи організаціям-жертвам із вимогами про викуп, але тут вони вимагають, щоб жертви зв'язалися з ними.

Генеральний директор SOS Intelligence Амір Хаджипашич припускає, що у хакерів так багато даних, що їм важко з усім цим упоратися.