Російські хакери викрали таємні документи з пошти колишнього британського міністра – Reuters

Таємні дані, пише Reuters, викрали з пошти Фокса
Фото: EPA

За даними співрозмовників агентства Reuters, хакерську атаку на поштову скриньку колишнього міністра торгівлі Великобританії Ліама Фокса, з огляду на все, проводили за підтримки влади Росії.

Великобританія підозрює Росію в організації хакерської атаки на поштову скриньку колишнього міністра торгівлі королівства Ліама Фокса напередодні виборів у британський парламент 2019 року. Про це пише агентство Reuters, посилаючись на дані анонімних джерел.

Хакери дістали доступ до акаунта Фокса за допомогою "фішингу" і заходили в його пошту кілька разів у період із 12 липня до 21 жовтня минулого року. Зловмисники викрали шість пакетів таємнних документів, які детально описують торговельні переговори між Сполученим Королівством та США. Пізніше, нагадує Reuters, ці документи було опубліковано на Reddit. У липні 2020 року витік підтвердив міністр закордонних справ Британії Домінік Рааб. Він заявив, що публікація викрадених файлів "була частиною кампанії Москви із впливу на результат загальних виборів".

Влада Великобританії офіційно відмовилася коментувати хакерську атаку, пославшись на те, що триває розслідування. Співрозмовники агентства не сказали, до якої російської хакерської групи або організації могли належати кіберзлочинці, проте підкреслили, що злам, імовірно, проводили за підтримки держави.

Reuters зазначає, що злам пошти Фокса "є одним із найяскравіших прикладів імовірних спроб Росії втрутитися у британську політику".

Вибори в парламент Великобританії відбулися 12 грудня 2019 року. Консервативна партія на чолі із прем'єр-міністром Борисом Джонсоном здобула перемогу.

Ліам Фокс – чинний член парламенту Великобританії. Він обіймав посаду міністра міжнародної торгівлі Сполученого Королівства із 13 липня 2016- го до 24 липня 2019 року в уряді попередниці Джонсона Терези Мей.