Російський ведучий Третьяков заявив, що Слуцький "міг покласти руку на голе коліно жінці або на якесь інше місце"

Слуцького звинувачує у домаганнях кілька журналісток
Фото: Леонид Слуцкий / Facebook

Російський ведучий Віталій Третьяков уважає, що у відповідь на домагання депутата Держдуми РФ Леоніда Слуцького журналістки мали "вліпити йому ляпаса".

Декан Вищої школи телебачення Московського державного університету, телеведучий Віталій Третьяков 23 березня під час лекції у Новосибірському державному університеті підтримав депутата Держдуми РФ Леоніда Слуцького, якого кілька журналісток звинуватило у сексуальних домаганнях. Аудіозапис лекції опублікував канал RTVi.

Студент запитав у ведучого, що він думає про ситуацію зі Слуцьким і журналістками.

"Ви знаєте, я добре знаю Слуцького і можу сказати, я не відкидаю, що він, як і будь-який нормальний чоловік, у певних обставинах міг покласти руку на голе коліно жінці, або, якщо вона в штанах, на якесь інше місце. Не відкидаю", – сказав Третьяков.

Він зазначив, що нічого поганого в цьому не бачить.

"Проявляються інстинкти. Якщо ти людина нормальна. Але якщо тобі закладуть "цього не можна", це називається "зоопарк". У зоопарку дійсно багато чого не можна. Злучка відбувається за рішенням головного  зоолога. Але ми живемо у вільному світі, ми, слава богу, ще не на Заході живемо, де вже не можна одного-другого-третього... Від того, що ви сказали, що хтось там сказав на "Эхе Москвы" чи якійсь "Медузе": "Ми відмовляємося зі Слуцьким спілкуватися". Підтекст такий: цілішими будемо. Ну добре, ви не спілкуйтеся. Жінок у Москві багато, багато журналістів, будуть інші спілкуватися. Усе може бути, я нічого не відкидаю, у цьому немає нічого дивного", – сказав ведучий.

Він уважає, що журналісти "діють за шаблонами, які є на Заході".

"А що ж ви п'ять років тому про це не сказали? А там ляпас є? Вона йому вліпила ляпса? Ні? А якого ж хріна, якщо він її домагався і робив такі пропозиції... Саме так має дівчина і жінка реагувати", – вважає російський ведучий.

Про домагання з боку Слуцького повідомляли кореспондент "Русской службы BBC" Фаріда Рустамова, заступник головного редактора RTVI Катерина Котрікадзе і продюсер телеканала "Дождь" Дар'я Жук. Рустамова розповіла про записану на диктофон розмову з депутатом. Пізніше журналістка заявила, що переживає за свою безпеку.

Слуцький усі звинувачення відкидав, називаючи їх замовною акцією. Спікер Держдуми В'ячеслав Володін запропонував журналісткам, які поскаржилися на депутата, змінити роботу.

8 березня біля будівлі Держдуми РФ пройшов мітинг з вимогою розслідувати звинувачення у сексуальних домаганнях, висунуті проти Слуцького.

10 березня ініціативна група студентів МДУ вимагала відставки Слуцького з посади завідувача кафедри на факультеті політології.

12 березня у будівлі Держдуми РФ пройшла акція на підтримку Слуцького.

Офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова заявила, що у Слуцького "дійсно своєрідна манера спілкування".

21 березня роботу з Держдумою РФ припинили агентство РБК, а також телеканали "Дождь" і RTVI. 22 березня до них приєдналася радіостанція "Эхо Москвы". Журналісти оголосили бойкот через рішення комісії з етики, яка не виявила в діях Слуцького порушень.