Російський виробник титану закликав Держдуму РФ не вводити санкцій проти США

Російський виробник титану заявив, що сподівається на мудрість і далекоглядність російських законодавців
Фото: ЕРА

Виробник титану "ВСМПО-Ависма" попередив, що санкції Москви у відповідь на заходи США можуть нашкодити Росії.

Найбільший у світі російський виробник титану "ВСМПО-Ависма" закликав депутатів Держдуми РФ виважено ухвалювати рішення про санкції проти США, які можуть негативно позначитися на російській титановій галузі. Про це йдеться в повідомленні компанії, пише РБК.

У компанії зазначили, що більш ніж 30 років вибудовували партнерські відносини із провідними світовими авіавиробниками та заслужили відмінну ділову репутацію, яка зробила компанію "невід'ємною і значущою частиною світової економіки". У корпорації попередили, що порушення коопераційних зв'язків і зрив бізнес-зобов'язань може надовго або назавжди усунути компанію, яка динамічно розвивається титанового ринку.

"Ми сподіваємося на мудрість і далекоглядність російських законодавців, які, на наше переконання, не можуть ухвалити рішення, здатне негативно позначитися на російській титановій галузі та економіці країни загалом", – наголосили у "ВСМПО-Ависма".

У компанії попередили, що в разі ухвалення санкцій понад 20 тис. їхніх співробітників на Уралі опиниться у кризовій ситуації.

На сайті компанії "ВСМПО-Ависма" йдеться, що вона постачає продукцію до 50 країн.

6 квітня Вашингтон оголосив про санкції проти 24 російських бізнесменів і високопосадовців, а також низки компаній.

13 квітня стало відомо, що Держдума РФ підготувала законопроект про санкції у відповідь. Документ передбачає заборону на роботу в кількох галузях із компаніями, де більше ніж 25% у капіталі належить США, а також іншим державам, які підтримують санкції. Обмеження стосуються атомної галузі, авіабудівної та ракетно-двигунової промисловості.