Саратовську область РФ, де розташований військовий аеродром, атакували БПЛА, є пошкодження й постраждалі

Бусаргін стверджує, що в будинок влучили уламки БПЛА
Фото: Роман Бусаргин / Telegram

У ніч на 26 серпня в розташовані поряд два населені пункти Саратовської області країни-агресора Росії прилітали безпілотники. Про це повідомив у Telegram губернатор російського регіону Роман Бусаргін.

"Уранці засобами ППО ліквідовано БПЛА. Є факти влучання уламків у житлові будинки в Саратові й Енгельсі", – написав він.

Бусаргін також показав фото пошкодженої будівлі в Саратові й повідомив про постраждалих, зокрема про жінку, яку медики госпіталізували й "борються за її життя".

Telegram-канал Astra показав момент влучання в будівлю, яка виявилася найвищою в Саратові.

Паблік наголошує, що в будівлю влучив дрон, а не уламки, як казав Бусаргін.

"Від будинку до льотної військової частини та військового аеродрому в Енгельсі – 12 км", – пише Astra.

З'явилися кадри і з Енгельса, у цьому місті також пошкоджено житлову будівлю.

Житловий комплекс "Энгельс-Сити 4", який зазнав пошкоджень унаслідок атаки, розташований за дев'ять хвилин їзди від військового аеродрому, зазначає Astra.

Контекст:

Україна посилила повітряні атаки на військові та стратегічні об'єкти на території країни-агресора Росії. Відповідальність за частину інцидентів неофіційно взяли на себе СБУ й військова розвідка України.

Серед головних цілей ударів дронами-камікадзе – виснаження російських систем ППО та знищення авіації, а також завдання збитків військово-виробничим потужностям. Про це глава ГУР МО Кирило Буданов говорив ще у вересні 2023 року.

У районі військового аеродрому "Енгельс" уже з'являлися безпілотники. Зокрема, у ніч на 20 березня 2024 року дрони українського виробництва, як повідомили "Радіо Свобода" джерела в ГУР, уразили цілі в Енгельсі. Які саме – не розголошували. Бусаргін заявляв, що "ППО спрацювала ефективно".