Ще один штат США визнав Голодомор геноцидом

Техас став 23-м американським штатом, який визнав Голодомор актом геноциду українців
Фото: ЕРА
Палата представників штату Техас визнала Голодомор актом геноциду українського народу і визначила листопад 2021 року місяцем пам'яті жертв трагедії.

Відповідну резолюцію ухвалили 26 травня. За проголосувало 142 члени Палати представників, проти не голосував ніхто.

"Палата представників законодавчих зборів Техасу 87-го скликання визнає листопад 2021 року місяцем пам'яті про геноцид українців і закликає жителів штату задуматися про Голодомор і вшанувати пам'ять загиблих", – ідеться в документі.

Комітет США з визнання Голодомору геноцидом у Facebook зазначає, що Техас став 23-м американським штатом, який визнав Голодомор актом геноциду.

Контекст:

Голодомор 1932–1933 років – масовий голод, який призвів до багатомільйонних людських жертв у сільській місцевості на території Української РСР. На сайті музею Голодомору зазначено, що загальна кількість померлих через голод тих років сягає 7 млн осіб. В Україні Голодомор вважають актом геноциду українського народу, інспірованим урядом СРСР. День пам'яті жертв Голодомору припадає на четверту суботу листопада.

У 2016 році Верховна Рада України звернулася до демократичних держав із проханням визнати Голодомор 1932–1933 років геноцидом українського народу.