Швейцарія вводить нові санкції проти Росії

Швейцарія приєдналася до санкцій ЄС
Фото: EPA

Федеральний департамент економіки, освіти й досліджень Швейцарії 8 липня розширив свої санкційні списки проти країни-агресора Росії. Про це повідомляють на сайті швейцарського уряду.

Швейцарія запроваджує додаткові санкційні списки, ухвалені ЄС 24 червня у відповідь на агресію Росії проти України, яка триває. Зміни набудуть чинності о 18.00 9 липня.

"Нові санкції переважно спрямовані проти бізнесменів, пропагандистів, військовослужбовців і суддів, осіб, відповідальних за депортацію українських дітей, і співробітників Федеральної служби безпеки РФ. Серед нових санкціонованих суб'єктів, зокрема, компанії, які працюють у російському оборонному секторі, а також компанії у фінансовому й торговельному секторах, котрі беруть активну участь в обході санкцій", – ідеться в повідомленні.

Отже, Швейцарія має запровадити санкції в межах своєї юрисдикції ще стосовно 69 осіб і 86 організацій, зазначили в уряді країни. Загалом у санкційних списках тепер понад 2,2 тис. осіб і організацій, що відповідає вимогам ЄС.

Контекст:

Західні країни ввели санкції проти Росії у відповідь на агресію проти України ще 2014 року. Після повномасштабного вторгнення російських військ 24 лютого 2022 року обмеження суттєво розширили.

Останній, 14-й пакет економічних та індивідуальних обмежувальних заходів проти Росії Рада ЄС ухвалила 24 червня.

За інформацією глобальної бази даних із відстеження санкцій Castellum, із кінця лютого 2022 року проти РФ запровадили понад 18 тис. обмежень. Загалом із 2014 року, коли РФ окупувала Крим і частину території Донбасу, – понад 21 тис.