Слава Рабінович: Очевидно, що Путін і його ОЗУ будуть шити нові справи, за образом і подобою "Болотної справи"

Слава Рабінович: Поки на вулиці не вийде мільйон людей, Путін і його ОЗУ будуть застосовувати цю тактику знову
Фото: ЕРА

Затримання учасників протестів від 26 березня потрібне президенту Володимиру Путіну для залякування жителів РФ, вважає російський фінансист і блогер Слава Рабінович.

Затримання людей у Росії за участь в акціях протесту 26 березня закономірне й є акцією залякування режиму президента Володимира Путіна. Таку думку висловив російський фінансист і блогер Слава Рабінович у Facebook.

"Я неодноразово говорив, що відповідно до погіршення економічної та політичної ситуації Путін та його ОЗУ будуть закручувати гайки. От вони їх і закручують. Кілька тижнів тому мене просто нудило від журналістів, які кидалися в інтерв'юйованих словом "відлига" у своїх дурних прямих ефірах. Хотілося їх тріснути чимось важким по недолугій голові!" – написав він.

Блогер підкреслив, що влада порушуватиме нові кримінальні справи.

"Очевидно, що Путін і його ОЗУ будуть шити нові справи, за образом і подобою т. зв. "Болотної справи", і всі ці справи будуть служити новою акцією залякування, за образом і подобою того, що сталося незабаром після подій 2011–2012 рр. Це просто очевидно. І поки на вулиці не вийде один мільйон людей, Путін і його ОЗУ будуть застосовувати цю тактику знову і знову", – підсумував він.

26 березня в Москві, Петербурзі та інших великих містах Росії пройшли демонстрації з вимогою відставки прем'єр-міністра Росії Дмитра Медведєва, якого запідозрили в корупції.

Правозахисний медіапроект "ОВД-Инфо" повідомляв про 1030 затриманих. Організатор акції Олексій Навальний був заарештований на 15 діб за непокору поліцейським. Суд також оштрафував політика на 20 тис. рублів (9,4 тис. грн) за організацію мітингу.

13 квітня Слідчий комітет Росії повідомив про затримання чотирьох осіб у справі про хуліганство і насилля проти поліцейських на неузгодженій акції протесту.