Слідком РФ відкрив понад 100 кримінальних справ проти українських військових

Слідчий комітет РФ із 2014 року відкрив 102 кримінальні справи проти українських військових
Фото: sledcom.ru

Голова Слідчого комітету РФ Олександр Бастиркін заявив, що під слідством перебувають військовослужбовці Збройних сил України, "починаючи з міністра оборони і завершуючи командирами окремих підрозділів, частин, з'єднань, які безпосередньо скоюють тяжкі міжнародні злочини".

Слідчий комітет Росії порушив 102 кримінальні справи проти українських військових через військовий конфлікт на Донбасі, фігурантами цих справ є 90 осіб. Про це повідомив голова відомства Олександр Бастиркін на колегії, передає "РИА Новости".

За його словами, у Слідкомі оперативно порушують "кримінальне переслідування військових злочинців і націоналістів, від рук яких гине мирне населення; з 2014 року порушено 102 кримінальні справи, за якими притягуються до відповідальності 90 осіб".

Бастиркін додав, що під слідством перебувають військовослужбовці Збройних сил України, "починаючи з міністра оборони й завершуючи командирами окремих підрозділів, частин, з'єднань, які безпосередньо скоюють тяжкі міжнародні злочини".

Слідчий комітет РФ регулярно відкриває кримінальні справи проти українських політиків, військовослужбовців та громадських активістів. Так, у серпні 2016 року Слідчий комітет РФ відкрив кримінальну справу за статтею про застосування заборонених засобів і методів ведення війни проти міністра оборони України Степана Полторака, начальника Генштабу Віктора Муженка, колишнього та нинішнього командирів Сухопутних військ Анатолія Пушнякова та Сергія Попка, а також командувача Нацгвардією Юрія Аллерова.

19 січня 2017 року Слідчий комітет заочно висунув обвинувачення двом командирам підрозділів Збройних сил України.