Словаччина дозволила в'їзд вакцинованим проти COVID-19 українцям

Невакцинованим громадянам України під час поїздки у Словаччину доведеться пройти 14-денну самоізоляцію
Фото: depositphotos.com

Словаччина дозволила в'їзд у країну громадянам України, які пройшли повну вакцинацію проти COVID-19. Про це 21 липня у Twitter повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Словаччина відкрилася для українців, які пройшли повний курс вакцинації. Для тих, хто ще не вакцинувався, в'їзд можливий із самоізоляцією", – зазначив міністр.

За даними спеціального порталу МЗС України, де зібрано всю інформацію про відкриття кордонів, невакцинованим громадянам України під час поїздки у Словаччину доведеться пройти 14-денну самоізоляцію. Водночас повністю від карантину звільняють щеплених громадян, а також тих, хто отримав негативний результат ПЛР-тесту.

Контекст:

Рада Європейського союзу 15 липня офіційно занесла Україну у список країн, безпечних для подорожей.

17 липня Данія відкрила кордони для українців. З 18 липня Німеччина дозволила в'їзд для українців. Також українці можуть подорожувати в Естонію, Литву й Латвію. Крім цього, для громадян України знову відкрито Кіпр.

Із 26 липня для українців відкривається Фінляндія.

Єврокомісія 3 травня цього року запропонувала країнам – членам ЄС послабити обмеження на в'їзд для поїздок через несуттєві причини для іноземців, яким зробили щеплення проти коронавірусної інфекції. Порядок перетину кордонів країни Євросоюзу визначають самостійно. Органи ЄС дають лише рекомендації. Посли 27 країн – членів Європейського союзу 11 червня погодилися відкрити кордони для туристів, яким повністю ввели вакцину проти коронавірусної інфекції.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.