Словаччина хоче відновити виробництво снарядів 120-мм і 155-мм калібру для України – глава МЗС

Качер зазначив на пресконференції з Кулебою, що уряд Словаччини 7 грудня схвалив новий пакет оборонної допомоги Україні
Фото: Dmytro Kuleba / Twitter
Словаччина розгляне можливість поновлення виробництва боєприпасів 120-мм і 155-мм калібру для потреб України.

Про це 8 грудня на спільній пресконференції у Києві із главою МЗС України Дмитром Кулебою повідомив міністр закордонних справ Словаччини Растіслав Качер.

Відеозапис заходу опубліковано у Facebook МЗС України.

"Ми зараз говоримо про те, як запустити наші виробничі потужності. Ми виробляли снаряди великого калібру – 120 та 155 мм. Ми маємо потужності для цих калібрів – частково державні, частково приватні. Потрібно запустити ці потужності, щоб вони почали виробляти 155-мм для гаубиць. І це найперший наш пріоритет", – сказав Качер.

Він додав, що уряд Словаччини 7 грудня схвалив новий пакет оборонної допомоги Україні.

Контекст:

Із лютого, як повідомило міністерство оборони Словаччини, ця країна виділила Україні допомогу на загальну суму 167,8 млн. Зокрема, Україна отримала від Словаччини систему протиповітряної оборони С-300, систему для розмінування Božena, чотири вертольоти Мі-17 та один вертоліт Мі-2, боєприпаси для реактивних систем залпового вогню "Град", паливо та стрілецьку зброю.

Окрім того, Словаччина доправила Україні сім самохідних артилерійських установок Zuzana 2 і 30 БМП-1 (замість бойових машин піхоти Словаччина отримала від Німеччини 15 бойових танків Leopard 2A4).