Резніков подякував міністру оборони Словаччини за новий пакет військової допомоги, до якого входять системи розмінування та боєприпаси

Резніков і Надь зустрілися у Києві
Фото: mosr.sk
Міністр оборони України Олексій Резніков зустрівся з міністром оборони Словаччини Ярославом Надем у Києві. Про це Резніков написав у Twitter.

Він подякував Словаччині за рішення надати Україні додатковий пакет військової допомоги у розмірі €10,5 млн.

"Була тепла зустріч із моїм словацьким колегою Ярославом Надем у Києві. Вдячний Словаччині за рішення надати додатковий пакет військової допомоги Україні в розмірі €10,5 млн. Системи розмінування та боєприпаси допоможуть нашим солдатам на полі бою! Україна високо цінує підтримку Словаччини!" – написав Резніков.

Новий пакет допомоги анонсував Надь. Він розповів, що Словаччина надасть Україні системи для розмінування Božena вартістю €1,8 млн, бронежилети на суму 1,2 млн, іншу військову допомогу на суму приблизно 6,3 млн, а також так званий зимовий пакет допомоги на суму 800 тис. (до нього увійдуть генератори, електростанції, трансформатори, матеріали для обігріву та продовольчі пайки).

Контекст:

Після нападу Росії на Україну 24 лютого країни Заходу збільшили постачання українським військовим летального озброєння й іншої оборонної продукції. За інформацією державного секретаря США Ентоні Блінкена станом на кінець листопада, союзники та партнери НАТО надали Україні військової допомоги на $40 млрд.

Із лютого, як повідомило міністерство оборони Словаччини, ця країна виділила Україні допомогу на загальну суму 167,8 млн. Зокрема, Україна отримала від Словаччини систему протиповітряної оборони С-300, систему для розмінування Božena, чотири вертольоти Мі-17 та один вертоліт Мі-2, боєприпаси для реактивних систем залпового вогню "Град", паливо та стрілецьку зброю.

Окрім того, Словаччина доправила Україні сім самохідних артилерійських установок Zuzana 2 і 30 БМП-1 (замість бойових машин піхоти Словаччина отримала від Німеччини 15 бойових танків Leopard 2A4).