Собчак про розгін протестувальників у Росії: Це величезна помилка влади

Собчак: Люди мають конституційне право на протест
Фото: ЕРА

Побиття молоді, як це було в РФ 5 травня на акції протесту "Він нам не цар", може призвести до силового протистояння "всіх проти всіх", зазначила російська телеведуча Ксенія Собчак.

Влада РФ зробила помилку, розігнавши організовані 5 травня акції протесту за участю молоді. Таку думку в Instagram висловила російська телеведуча Ксенія Собчак.

"Усе це величезна помилка влади: побиті студенти та молодь – чиїсь діти, онуки, і навіть якщо батьки не поділяють їхніх поглядів, такої несправедливості вони не стерплять. І так ми скоро можемо сповзти до силового протистояння всіх проти всіх", – написала вона.

За словами телеведучої, вона вважає "героїчним" вуличний непогоджений протест у сучасній Росії.

"Чи можна взагалі "не дозволяти", "не санкціонувати" такі акції? Ні, не можна. Це протизаконно, люди мають конституційне право на протест!" – заявила Собчак.

Вона також висловила побоювання, "що ця влада точно буде стріляти по натовпу".

"Тепер у мене сумнівів у цьому немає, будуть жертви, насильство", – зазначила телеведуча, підкресливши, що сама вона виступає за "еволюційні зміни" в країні, а не революційні.

5 травня в РФ пройшла акція протесту під назвою "Він нам не цар". Вона була організована опозиціонером Олексієм Навальним і приурочена до запланованої на 7 травня інавгурації президента РФ Володимира Путіна.

Самого Навального затримали вдень на Пушкінській площі в Москві і відвезли до райвідділу поліції, але пізніше відпустили.

За інформацією "ОВД-Инфо", у 27 містах Росії було затримано 1597 осіб.