Сотні людей зустріли сонцестояння біля Стоунхенджу. Влада просила цього не робити

Щорічно біля Стоунхенджа тисячі людей збиралися, щоб зустріти день літнього сонцестояння
Фото: EPA
Сотні людей 21 червня зібралися біля британського Стоунхенджу, щоб зустріти день літнього сонцестояння, незважаючи на карантинні обмеження. Про це повідомляє BBC.

Місцева влада просила громадян дотримуватися "ковідних" обмежень і приєднатися до зустрічі сходу сонця в онлайн-режимі. Однак кілька сотень людей усе ж приїхало до Стоунхеджу.

Деякі з них перелізли низьку огорожу, щоб підійти ближче до споруди. Там вони розгорнули плакат "Стоїмо за Стоунхендж"

Зрештою комісія з охорони англійської спадщини змушена була перервати пряму трансляцію сходу над монументом із міркувань безпеки. Трансляцію дивилося приблизно 200 тис. осіб.

Комісія з охорони історичної спадщини спершу хотіла організувати захід біля монумента, але цьому завадило продовження локдауну в Англії на липень. У комісії заявили, що змушені "ухвалити важке рішення" і скасувати захід після консультацій із місцевою владою і поліцією графства Вілтшир.

Отже, літнє сонцестояння біля Стоунхенджу другий рік поспіль були змушені зустрічати у віртуальному форматі.

Контекст:

День літнього сонцестояння – найдовший у році. У північній півкулі він завжди припадає на проміжок між 20 і 22 червня. У високосні роки сонцестояння завжди припадає на 20-те число.

Щорічно на зустріч дня сонцестояння біля Стоунхенджу збирається приблизно 10 тис. осіб. У 2016 році їх, наприклад, було 12 тис.