Соцмережа Трампа Truth Social за два роки існування зазнала збитків на $73 млн

Трамп запустив Truth Social після того, як його забанили у Facebook, Instagram і YouTube
Фото: EPA

Соцмережа Truth Social, яку експрезидент США Дональд Трамп запустив у 2022 році, від моменту створення принесла всього лише $3,7 млн прибутку й зазнала багатомільйонних збитків. Про це 13 листопада написало видання The Hollywood Reporter.

Ці цифри є першим випадком, коли будь-які внутрішні фінансові деталі соціальної платформи було оприлюднено, і вони свідчать, що, хоча Трамп зробив Truth Social своєю основною платформою соціальних медіа, це не принесло значного доходу.

Дані було оприлюднено в новому фінансовому звіті від партнера компанії Trump Media & Technology Group (TMTG), якій належить соцмережа, щодо злиття зі SPAC – компанією Digital World Acquisition Corp. 

Якщо відкинути вартість похідних зобов'язань, компанія втратила $60,5 млн від моменту свого запуску.

Незалежна аудиторська фірма вказала, що фінансовий стан TMTG викликає великі сумніви щодо її здатності продовжувати свою діяльність. У документі також ідеться, що якщо TMTG не завершить злиття із DWAC, вона, ймовірно, буде змушена припинити свою діяльність.

Контекст:

21 жовтня 2021 року колишній президент США Дональд Трамп анонсував запуск власної соцмережі Truth Social після того, як його забанили у Facebook, Instagram і YouTube. Вона запрацювала в лютому 2022 року.