Спікер Держдуми РФ вважає неприпустимим цькування депутатів у ситуації зі Слуцьким

Володін сказав, що не розуміє, чому деякі ЗМІ вимагають від нього позбавити Слуцького депутатського мандата і посади голови комітету Держдуми у закордонних справах
Фото: EPA

Чинити тиск на депутатів Держдуми, а також "навішувати ярлики і цькувати" за їхню позицію щодо ситуації з обвинуваченим у сексуальних домаганнях депутатом Леонідом Слуцьким – це вихід за межі правового поля, уважає спікер російського парламенту В'ячеслав Володін.

Цькування депутатів Держдуми РФ, які публічно висловили свою позицію щодо ситуації зі звинуваченнями у сексуальних домаганнях депутата Леоніда Слуцького, неприпустиме. Про це заявив спікер російського парламенту В'ячеслав Володін у коментарі агентству "Интерфакс".

Він сказав, що тиснути на депутатів, а також "навішувати ярлики і цькувати" за їхню позицію щодо ситуації зі Слуцьким – це вихід за межі правового поля. На думку російського політика, це створює прецеденти, "заручниками яких завтра може стати кожен".

Володін сказав, що не розуміє, чому деякі ЗМІ вимагають від нього позбавити Слуцького депутатського мандата і посади голову комітету Держдуми з іноземних справ. Він сказав, що для цього йому довелося б перевищити свої повноваження.

Він зазначив, що у ЗМІ також лунали звинувачення в домаганнях на адресу голови комітету Держдуми з культури Станіслава Говорухіна і лідера ЛДПР Володимира Жириновського. За словами Володіна, якщо це буде тривати, то дійде "до будь-кого",зокрема і тих, хто "ініціює ці процеси".

Про домагання з боку Слуцького повідомляли кореспондент "Російської служби BBC" Фаріда Рустамова, заступник головного редактора RTVI Катерина Котрікадзе і продюсер телеканала "Дождь" Дар'я Жук. Рустамова розповіла про записану на диктофон розмову з депутатом. Пізніше журналістка заявила, що переживає за свою безпеку.

Слуцький всі звинувачення відкидав, називаючи їх замовною акцією. Володін запропонував журналісткам, які поскаржилися на депутата, змінити роботу.

8 березня біля будівлі Держдуми РФ пройшов мітинг із вимогою розслідувати звинувачення у сексуальних домаганнях, висунутих проти Слуцького.

10 березня ініціативна група студентів МДУ вимагала відставки Слуцького з посади завідувача кафедри на факультеті політології.

12 березня у будівлі Держдуми РФ пройшла акція на підтримку Слуцького.

Офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова заявила, що у Слуцького "дійсно своєрідна манера спілкування".

21 березня комісія не виявила порушень у поведінці Слуцького.

21 березня роботу з Держдумою РФ припинили агентство РБК, а також телеканали "Дождь і RTVI. 22 березня до них приєдналася радіостанція "Эхо Москвы". Журналісти оголосили бойкот через рішення комісії з етики, яка не виявила в діях Слуцького порушень.